De fa poc (o ja no tan poc)

This post is also available in: Español

L’escriptura va irrompre a la meva vida d’una forma totalment inesperada quan ja feia anys que tocava a La Locomotora Negra. La tardor del 2010, alguna cosa que es va despertar al meu subconscient em va portar a inventar-me una història que vaig decidir posar sobre el paper. Va resultar una experiència brutal i intensíssima que es va concretar en un text de més de dues-centes pàgines que vaig acabar en menys de tres mesos.

I aquí va començar tot plegat. Un amic que va llegir la novel·la em va parlar d’uns cursos d’escriptura (i també em va regalar La Maleta, de Sergei Dovlatov; boníssim). Vaig guardar el meu text al calaix i m’hi vaig apuntar. Després d’un curs general de Narrativa, vaig fer Novel·la, amb l’Andreu Martín, per mirar de convertir la que tenia escrita en un text presentable. L’Andreu va resultar un tutor impressionant, i Males arts, que va publicar Empúries l’any 2013, va ser el resultat final d’aquella experiència.

Després d’allò vaig estar escrivint contes durant un temps (mentre devorava els de Carver, Cheever, Hemingway, O’Connor, Parker, Munro…) fins que, el setembre de 2014, vaig recuperar alguns escrits i esquemes de 2011 i em vaig llançar a escriure una altra novel·la. Al cap d’un any ja tenia una primera versió que vaig enviar a la meva agent literària. Després de més de quatre anys sense cap resultat, em vaig decidir a seguir el camí pel meu compte. I vaig tenir molta sort: Llibres del Delicte es va decidir a publicar L’instant precís i, pocs mesos després, vaig guanyar el XIX Certamen literari Alella a Guida Alzina amb el conte Seguretat viària.

En qualsevol cas, tot aquest temps em va permetre revisar el text per dotar-lo de molta més solidesa i consistència. També vaig començar a treballar en una nova novel·la, però vaig interrompre el procés per embarcar-me en un projecte musical, el dels Barcelona Swing Flamingos, un septet pensat per fer gaudir els balladors de swing que m’està donant moltes alegries

Comments are closed.