Males arts

This post is also available in: Español

.

cropped-CartellClara-reduit.jpg

Hi ha el Miquel, un arquitecte. Fins fa molt poc les coses li han anat molt bé. Ara està arruïnat i endeutat fins a les celles.

I la Raquel, la seva dona, una morena que està com el pa i que fa meravelles al llit. S’ha tornat addicta al luxe i a la vida pija i ja no concep viure d’una altra manera. Ah, i encara no sap que el Miquel està sense un duro.

I també hi ha una casa, la vertadera protagonista d’aquesta història. És la que aquesta parella s’ha construït en un poblet de l’Alt Empordà. L’estrenen a la primera pàgina, la vigília de Cap d’any.

I per Cap d’any hi ha una festa, és clar, a la mansió empordanesa d’aquells amics tan rics. La Raquel fa dies que no pensa en una altra cosa. Al Miquel, la perspectiva li produeix basques.

I això no ha fet més que començar.

Males arts: una manera d’obrar amb engany i astúcia.

Així que, a partir d’aquí:

PREMEU AQUÍ PER LLEGIR EL PRIMER CAPÍTOL

 

“Una novel·la extraordinària, de debò. Tan vibrant com una policíaca de les bones. Un tros de vida convertit en literatura. Supera la ficció” Andreu Martín

“Una novel·la trepidant, divertida i actual” Anna M. Gil, La Vanguardia

“L’àcid debut d’un escriptor sobre las cendres de l’era de la inconsciència.” Josep Lambies, Time Out

“Us recomano Males arts, un testimoni cru -i malauradament molt realista- de la deriva d’un món desballestat.” Anna Maria Vilallonga http://alombradelcrim.blogspot.com.es

“Us recomano una novel·la que ens capbussa en un món de luxes i traïcions, un retrat fascinant d’una societat enlluernada per l’èxit i el diner fàcil” Silvia Cantos, silviacantos.blogspot.com.es

“Un relat dinàmic, amb un excel·lent ritme narratiu que arrossega el lector. Una novel·la moral, ambientada en els inicis del segle XXI i en la qual es denuncia l’afició al luxe i la bogeria per aparentar, actituds molt sovintejades en la nostra societat i que atrauen tota mena de brutícia i generen corrupció en totes les seves variants, cosa que Gassull gestiona de manera molt intel·ligent” Enric Tubert

“Albert Gassull, arquitecte de professió, ha creat un relat addictiu, àgil i que no tens ganes d’abandonar.” Irene Tortós, Llibreria l’Altell. Banyoles

“Males arts no descriu les pràctiques de les promocions d’habitatges en plena eufòria del totxo, sinó que fa un retrat de les relacions personals dels protagonistes i tot el que les envolta en un moment que va ser, si més no, especial” Sara Blàzquez. El 9 Nou i http://sblazquez.blogspot.com.es

“Unes quantes raons per treure’s el barret davant la primera novel•la d’Albert Gassull:

1. Un sentit de l’humor molt fi. Tot el que s’hi relata és més o menys terrible, més o menys dramàtic (corrupcions, estafes, xantatges, etc.), però el tractament és sempre elegant, enginyós i carregat d’un fi sentit de l’humor.
2. Musicalitat del discurs: Tenir coneixements i talent musical va a favor de l’art d’escriure. Les frases de Gassull sonen bé i aquesta música arriba a la lector i el posseeix.
3. S’agraeix que l’autor parli de coses que coneix personalment però no es limiti a fer una novel•la autobiogràfica més. Males Arts és una ficció absorbent, ben construïda a partir de materials propers, molt versemblants i ben documentats.
4. La llargada del text i els seus apartats està ben mesurada. No hi sobra ni hi falta res. L’argument avança amb el ritme just, sense precipitar-se ni allargar-se innecessàriament.
5. A Males Arts tenim l’agradable sensació de trobar-nos davant d’un autor incisiu, hàbil i desacomplexat, amb un tarannà tan local com universal. Aire fresc en un panorama literari (el català) massa ple, malauradament, de capelletes, patums i gurus encarcarats.
Felicitats!!!!!!!!!!” Raimon Àvila Castells

5 Comments

  1. Cansat de no poder acabar molts llibres o acabar-los nomes per satisfer a la persona que m’ho havia regalat, l’Ana hem va posar a les meves mans Males Arts. Gracies Albert per fer-me passar tant bona estona.

  2. Aquesta novel.la m’ha captivat des del primer capítol. Amb la bombolla immobiliària com a excusa, una trama d’intriga i un to proper, et condueix a un desenllaç sorprenent amb el que pots sentir-te identificat.

  3. Mi primer libro en catalan. A pesar de mi dificultad con la lengua, ” Males arts” me ha enganchado y me lo he zampado como una buena merienda. Espero tener pronto otra ocasion de leer un A. Gassull.

  4. “Males Arts” és un llibre magnífic. Enganxa al lector d’una manera que jo encara no havia experimentat fins ara. Està escrit amb un llenguatge directe, fresc, divertit i exquisit. La trama del llibre és fascinant i la manera de lligar els capítols no et permet gaires descansos. És, sens dubte, un dels llibres que més he gaudit els darrers anys.

Deixa un comentari