Lectures encertades del mes d’abril

Reflexos en un ull daurat, de Carson McCullers
Personatges immensos i temes universals narrats amb un humor i una sensibilitat sacsejats per una bona dosi de mala hòstia. Estava pensant com transmetre la potència d’aquesta novel·la, però he trobat aquesta explicació de l’Eugènia Broggi, l’editora del llibre, que transcric i subscric: 
Reflexos en un ull daurat és un drama tempestuós de baixes passions en el qual es barregen infidelitats, un triangle amorós molt particular, una homosexualitat no acceptada i les pertorbacions d’un jove soldat solitari. Hi retrobem el món punxant, desesperançat i poètic de Carson McCullers, el seu do per a retratar les foscors de l’ànima humana i la sensibilitat per a endinsar els lectors en la silenciosa intimitat dels seus personatges.”

Letra torcida, letra torcida, de Tom Franklin
Magnífic thriller, molt ben trenat i amb grans personatges. Quan un llibre té això, difícilment decep els lectors.
De què va? Doncs d’un nano blanc (Larry) i un de negre (Silas) i de com les seves vides es creuen, primer a la seva infantesa i, després, d’adults en un poble al sud del Mississipí. De com les veritats ocultes condemnen el Larry a l’aïllament social, a obrir cada dia un taller mecànic sense clients mentre llegeix novel·les de Stephen King. De com la desaparició d’una noia i l’assassinat d’un camell el posen un altre cop en el punt de mira de la policia. Del retorn de Silas al poble després d’anys absent, del seu retrobament i del descobriment d’un passat en comú on s’oculten no poques coses.

Comments are closed.